Fonadacija 1430 Fonadacija 1430

Upamtićemo nedelju, 2. april 2023, jer je to i zvanično bio prvi događaj u organizaciji LF 1430 Smederevo.

Naravno, nije prvi korak u radu inicijativne grupe koja je pokrenula lokalnu fondaciju nekoliko meseci ranije. Ali, prvi je javni događaj i prvo zvanično predstavljanje ljudi okupljenih oko ideje da Smederevo ima fondaciju koja će, iskreno se nadamo, činiti dobre stvari za Smederevo i Smederevce.

Događaj je se održan u nedelju 2. aprila 2023. od 19 časova u MKS Kombinatu u Ulici Kralja Petra I 18, mestu poznatom po dobrim vibracijama i dobroj muzici. 

Okupljenima se ispred LF 1430 Smederevo obratio Miroslav Lazić, koji je na samom početku događaja u kratkim crtama predstavio ljude okupljene oko inicijativnog odbora za osnivanje fondacije, misiju, viziju, ali i ideje o budućim projektima koje žele da realizuju u Smederevu i okolini. 

Imali smo zadovoljstvo da ugostimo Mariju Mitrović, direktorku za filantropiju i partnerstva TRAG fondacije iz Beograda. Ona je prisutnima pojasnila ulogu TRAG fondacije u osnivanju lokalnih fondacija u Srbiji i regionu u okviru programa „Fondacija našeg kraja / Zajednica se pita!“. Podsetila je sve prisutne da će TRAG Fondacija duplirati sva sredstva koja LF 1430 Smederevo bude prikupila u narednih godinu dana.

Nakon formalnog dela događaja, usledio je onaj opušteniji i raspevaniji. Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da smo imali muzičku podršku benda SINOVI. Ova četvorka muzičara rodom iz Smedereva puna dva sata svirala je brojne domaće i strane hitove u zaista zanimljivim aranžmanima. 

Verujemo da će nam inicjalni događaj biti vetar u leđa u narednom periodu, kada ćemo krenuti u prikupljanje finansijskih sredstava za realizaciju prvog konkursa kojim ćemo pozvati sve naše sugrađane da kandiduju ideje za projekte kojima ćemo malo po malo pomerati stvari na bolje u našem i vašem Smederevu.

×